Katharinas Blogg


Blandade känslor
mars 31, 2010, 13:28
Filed under: Uncategorized

…. har jag just nu vad det gäller min träning med Figo. Har svårt att ladda om efter  senaste tävlingen. Men men, så har vi kanske det alla lite till mans som tränar hund? Jag har ju väldigt många nya moment att se fram emot både i brukslydnaden och lkl3, så det är väl bara att spotta i nävarna och försöka hitta inspirationen.

Igår på träningen gick det ok och vi körde bla budföring med Figo och Selphie med utökat avstånd och det känns som det kommer att gå bra framöver. Trevligaste med gårdagen var att Selphie bjöd på uppflyttnings tårta, för hon har nu klarat appellen, jättekul tycker vi. Nu kan vi kanske hjälpa varandra att gå längre spår inför kommande brukstävling.

Figo har sedan han var liten knodd drabbats av återkommande öroninflammationer och Hot Spots och andra hudåkommor och vi var därför återigen hos veterinären. Tyvärr tror hon att Figos sjukdomstillstånd beror på allergi, vad trött jag blir. Han fick lämna blod som skall analyseras för att se om han verkligen är allergiker, men hon var till 90 % övertygad om att så är fallet. Då blir det till att ge honom sprutor i ett år framöver och hoppas att han blir frisk eller bättre av dessa. Innan vi får provsvaret skall han byta foder, äta kortison dagligen, städas i öronen dagligen samt bada 1-2 gånger i veckan, pust och stön. Tänkte jag skulle vänja honom vid fönen så han torkar snabbt.
2007 genomgick han matallergi test och nu detta, stackars Figge. Från och med igår får han inget annat att äta förutom sitt tråkiga foder men det får vi fixa. Som tur är får han äta Aktiv hund mot sin stelhet i frambenet. Hans syster har diagnostiserats artros i sitt ena framben men tål tyvärr ej Aktiv hund som annars kunde ha hjälpt även henne. Det verkar vara ett släktdrag det här med allergi och hälta.

Inte undra på att det känns lite tungt att vara med hund just nu!!


1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Trist för Figo verkligen, men bara han blir OK så kan det ju vara värt besväret. Tur att han tycker att bollar, pipisar och annat är minst lika bra belöning som godis.

Kommentar av Cecilia
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: