Katharinas Blogg


Kul träningskväll
mars 3, 2010, 09:37
Filed under: Uncategorized

I går kväll var det en kväll där både förare och hundar verkade vara på topp. Trots att det hade snöat hela eftermiddagen bangade vi inte för lite mera snö utan halkade ner till klubben. Jag tror att alla är glada och känner en trygghet i träningen nu när Magnus mår bra och är tillbaka i gruppen.
Vi startade med platsliggning i grupp, där Sofia och jag gick och gömde oss bakom en stor snödriva och det gick bra för båda hundarna, de låg fint kvar. Satte upp konerna till en liten ruta för att testa Figo om han lyssnar på mina kommando eller gissar vad han ska göra. Under fotkommando går vi runt, runt och då och då ger jag ett kommando, sitt, ligg eller stå. Sitt är ett nytt moment för oss som kommer nu i lkl 3. Ligg och sitt gick bra men inte stå. Helt plötsligt kom jag på mig att jag säger ju alltid, stanna, så det var inte konstigt att han inte utförde det på rätt sätt. Skärpte till mig och då gick det bra för honom. Inte lätt att ha en seg matte!!
Vid hopp-apport höjde jag hindret mer än nödvändigt för att han ska lära sig hoppa högt för att ej slå i framtassarna. Ställde mig långt ifrån hindret för att han skulle få riktigt bra fart över och det gick jättebra.
Figo är så himla glad att snön börjat töa bort så att allehanda pinnar åter kommer i dagern, älskar att bära dessa. Han hitta en pinne på appellplan som han stolt visade upp för gruppen. Lånade pinnen av honom och körde inkallning med ställande och läggande och som belöning fick han tillbaka pinnen. Vilken lycka. Efter det en rak inkallning, åter igen med pinnen som belöning.
Jag körde hem och var mycket nöjd med kvällens träning.


1 kommentar so far
Lämna en kommentar

‘ Satanic Ritual – Decorate the space with human sacrifice, goblets of blood, pentagrams, and things draped in black. The game was released on August 3, and is in stores now, but probably is where it will remain, sad to say. Spice things up by including these Halloween-themes recipes:.

Kommentar av time
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: