Katharinas Blogg


Kissa gatan rundor
februari 24, 2010, 09:30
Filed under: Uncategorized

Måste få spy av mig lite om vad som händer på våra kisserundor hemma på våra småvägar. I söndags kom grannens nyinflyttade kungspudel utrusande från sin uppfart mot Figo. Jag försökte stoppa hunden genom gå emot den men det misslyckades, visste inte vad ordet stanna betyder. Husse skriker att det är ok för hunden är jättesnäll, ok tänkte jag, låt gå. Pudeln fortsatte sin framfart mot Figo och hugger honom i låret. Så snäll var den, dom orden har man hört förr från hanhundsägare. Figo håller sig lugn och morrar. Pudelägaren når fram och ber tusen gånger om ursäkt och säger att detta har aldrig hänt förut, haha, tror jag inte ett dugg på.
Nästa runda möter vi en ny hundägare som ber oss stanna till medan han plockar upp en bajshög och har samtidigt sin hund i flexikoppel plus en valp i annat flexikoppel. Hur rörigt som helst. När ägaren äntligen är färdig och fått in  sina hundar säger han ” bra att du stannade för min hund hade gett sig på din och han slutar inte för han älskar att slåss ”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vad f-n säger man till denna kommentaren?
Idag på rundan mötte vi en äldre dam med två likadana hundar modell mindre, och en av dessa skällde konstant hela tiden. Då kommer den vanliga klyschan om att hundar inte vet sin storlek, men att han vill bara leka.Ok ok, har man en munkorg på hunden om den BARA VILL LEKA??

Figo är familjens första hanhund och jag känner mig ibland tveksam om jag vid ett eventuellt nytt hundköp skulle köpa en hanhund till, livet med våra tidigare tikar var mycket enklare vid möte med andra.  Sammanlagt har Figo sedan han föddes blivit påhoppad och biten 8-10 gånger, men tack och lov har han inte blivit ilsken för det utan är en cool kille i dessa sammanhang.


1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Ja det är för jävligt att man inte kan rasta sin hund här i krokarna i lugn och ro.Värre blir det med lösspringande hundar när s-gästerna kommer igen.Tur det inte hände Figo något riktigt allvarligt,han är ju en trygg och stabil hund i hela kroppen.

Kommentar av Britt-Inger
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: