Katharinas Blogg


Debut i bruks
februari 8, 2010, 14:27
Filed under: Uncategorized

Då var vår debut i bruks gjord och det med ett jättebra resultat. Har känt mig lite kaxig inombords innan tävlingsdagen att vi nog skulle kunna fixa en uppflyttning men det här blev ju bättre än jag i min vildaste fantasi kunnat drömma om. 224 poäng hade räckt men vi fiskade hem 271 poäng och en tredje placering av 15 ekipage. Duktig kille jag har.
Specialmomenten som är spår med tre pinnar och 300 meter fick vi en 10:a och på budföringen fick vi oxå en 10:a, alltså full pott, 90 poäng.

8.30 var det samling hos Hempel och hans gård och där drog jag startnr. 3 och det är bra för jag gillar tidiga startnr. Jag blev anvisad till en plats ett stycke från gården och gick ut mitt spår(utan hund), vilket var tungt i den skarefrysta snön. Efter 45 minuter kom de båda domarna och det var dags att visa upp oss. Han fann alla pinnarna, tog vinklarna klockrent men hade i min smak för hög fart för det var otroligt arbetssamt för mig att hänga med. En hund kan inte gå normalt i så hög snö utan skuttar fram och det klarar inte jag med mina röklungor(slutade för snart 5 år sedan och det var nog tur).
Efter spåret följde jag med träningskompisen Cecilia hem på en snabb fika, tack för den. Figo fick följa med in för att värma sig och kanske vila sig lite innan vi skulle bege oss till klubben för fortsatt tävlande, men han hade fullt bestyr att charma Cecilia andra tik som var till en början svårflörtad men han lyckades till slut att få igång henne.
Väl nere på klubben var det tid för budföring och den fick vi full pott på. Läggande i grupp fick vi oxå full pott på. So far so good!! Nu var det dags för lydnaden och den gick ganska hyfsat. Känner mig dock ej helt nöjd för där finns för många smådetaljer som inte var bra som domarna drog poäng för. Sneda sittningar och islag i hindret på hoppet etc. Måste skärpa oss i fortsättningen. Ett moment avstod vi från så där nollade vi ju. Sen var det bara att vänta på prisutdelningen och den väntan var lång. Sten kom ner och tittade på oss och Figo fick åka med honom hem istället för att ligga i en kall bil. Då hade jag ju ingen aning om att vi skulle komma på prispallen så nu är Figge inte med på bilden och det är ju lite trist. Det är ju han som var duktig.
Lite smolk i bägaren var att vår träningskompis Cecilia och hennes Selphie tyvärr inte blev uppflyttade till nästa klass eftersom de saknade ynka 9 poäng. Det är bara att bryta ihop och komma igen, Cecilia!! Träningsgruppen lovar att stötta dig på alla sätt i din fortsatta träning.

Bilder från dagen finns på aktivitetssidan och bedömningen på resultat, bruks.


3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Låter som en härlig dag! Vad duktig han är lille Figge!

Kommentar av Anna

Matte & Figge !!
Jag är precis lika stolt som Ni är, då jag vet hur mycket arbete som ligger bakom. Figge Du ´har allt världens bästa matte!! Hälsar Husse

Kommentar av husse

SUPER GRATTIS till Era fina poäng! Och grattis till uppflyttningen! Jätteskojs!

Kommentar av sarahlinas
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: