Katharinas Blogg


Mitt självfötroende har vuxit
februari 1, 2010, 14:56
Filed under: Uncategorized

Efter mycket om och men bestämde jag mig för i går söndag, att trotsa vädergudarna och ge mig ut i vårt vinterlandskap. Normalt är jag världens fegaknega vad det gäller hala vägar, men vad gör man inte för lite hundträning. Här skulle testas Figo Frigolits spårförmåga i snöstorm. Jag fick låna en bit åkermark ute på landet och när jag anlände till platsen efter snömoddiga vägar som fykte igen var jag rätt svett i pälsen.
På första sträckan la jag 2 pinnar, andra sträckan 1 pinne och slutpinnen på sista sträckan. Snön yrde både från himlen och marken och det var knappt man såg något alls. Jag placerade med lätt hand pinnarna ovanför snön så att vi eventuellt skulle komma att se dem något.
Efter 45 minuter fick Figo komma ut från en kall bil för att ta sig an spåret. Som tur var hade jag satt en snitsel vid start annars hade vi inte vetat vart vi skulle börja. Första sträckan tog han båda pinnarna med lite hjälp från mig, man kunde inte se varken pinnar och knappt mina fotspår, kunde bara ana stegen. Andra sträckan missade han pinnen och sista sträckans slutpinne fann han själv. De två vinklarna var hyfsade. Får nog andå vara ganska nöjd med hans insats men i morgon skall jag sticka ner dem på högkant och se om det går bättre.
Hemfärden var ännu värre än ditfarten för nu hade det verkligen snöat igen. Jag är MYCKET stolt över min insats att våga köra i dylikt väder. För att Figo inte skall frysa i bilen fortsättningsvis har jag idag investerat i ett varmfodrat täcke till honom. Till mig själv en termos som lär hålla mitt tevatten varmt.


3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Vad duktiga ni är! Vi är helt övertygade att det kommer gå vägen på söndag för Figo o dig(om inte tävlingen blir inställd)!
Cecilia

Kommentar av Cecilia

Hej där!

Det det är bara att instämma med Cecilia. Det var super häftigt av dig att åka ut & spåra fast väder & vind är som det är…

STORT LYCKA TILL på Söndag!!!!

Varma hälsningar

Magnus

Kommentar av Magnus

Ibland måste man trotsa vädergudarna för att inte bli helt insnöad. Låter som en bra investering med täcke och termos!

Kommentar av Anna
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: